culturele14daagse
Logo Cultuurraad Evergem - verenigd in cultuur

Het culturele leven is sinds 18 maart stilgevallen of draait op een zeer laag pitje. Niet enkel de cultuurhuizen en musea werden getroffen door de noodzakelijke pandemiemaatregelen maar ook de ontelbare verenigingen en organisaties.

Vooruit plannen is moeilijk. Op korte termijn zal nog niet veel mogelijk zijn en dus kijken wij alvast uit naar de Culturele Veertiendaagse in 2022 die gepland staat van vrijdag 11 maart tot en met zondag 27 maart 2022.

Noteer deze periode in uw agenda zodat uw organisatie hiermee eventueel rekening kan houden bij het samenstellen van een activiteitenkalender. 

Culturele 14-daagse


De Culturele Veertiendaagse is een tweejaarlijks cultureel hoogtepunt in onze gemeente. Het wordt op de pare jaren georganiseerd door het bestuur van de Cultuurraad, maar zonder de inbreng van zijn leden en zonder de medewerking van het Cultuurcentrum is de samenstelling van een rijk en gevarieerd programma niet mogelijk. Daarom is de Culturele Veertiendaagse de vrucht van initiatieven en goede samenwerking.


De 22e Culturele Veertiendaagse 2022

 

Vrijdag 11 maart tot en met zondag 27 maart 2022.

Voor deze 21e editie is geen thema voorzien. De deelnemers zullen dus de vleugels vrij kunnen uitslaan en iedereen verrassen met een activiteit waar nog niemand aan gedacht had.


Prijs voor Cultuur 2020


De Culturele Veertiendaagse is een tweejaarlijks cultureel hoogtepunt in Evergem. 

Een ideale gelegenheid om een ‘Prijs voor Cultuur’ toe te kennen.


Welke persoon of vereniging de volgende ‘Prijs voor Cultuur’ wint, kun je zelf mee bepalen! 
Iedere inwoner van Evergem kan een culturele vereniging of persoon nomineren die het volgens hem/haar verdient om de ‘Prijs voor Cultuur’ te winnen.


In toepassing van het nieuwe reglement voor de toekenning van de prijs, kent het bestuur van de Gemeentelijke Cultuurraad de prijs toe aan een meerderjarig persoon of een vereniging (erkend door de cultuurraad) die zich op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk maakt of gemaakt heeft op het culturele vlak in de gemeente Evergem. Beurtelings wordt de prijs voorbehouden aan personen of verenigingen met lokale uitstraling en aan personen of verenigingen met meer dan lokale uitstraling.

CULTUURRAAD EVERGEM    Goeiingen 21, 9940   Evergem, 09 357 44 41      © All Rights Reserved     Privacy